Restaurants in New York: Mijn Favoriete Adresjes Die Ik Met Jou Wil Delen

January 20, 2024
New York heeft meer dan 25.000 restaurants en ik snap dat dat wat overweldigend kan zijn. 

Ook als je voor de eerste keer in New York bent, wil je misschien wat tips hebben, waar je het beste heen kunt gaan, zonder te verdwalen in zoveel keuze! En wat is er nu fijner dat je dat aan iemand kunt vragen die hier al jaren woont? Als auteur van reisgidsen en blogger heb ik al zoveel leuke restaurants bezocht dat ik graag met jou mijn favorieten deel. 

Wil je dat ik jou nog meer tips geef? Loop dan met mij mee tijdens een van mijn wandeltours en je mag mij alles vragen! Daarbij laat ik ook nog eens de leukste wijken van New York aan jou zien.

Lees verder voor mijn favoriete restaurants in New York 

Fiat café 

De naam doet het al vermoeden, een restaurant met Fiat thema. Stephane en zijn vrouw, echte Italianen, heten je graag welkom in hun knusse café met slechts een paar tafeltjes. Het café is vrolijk versierd met Fiat 500 decoratie. Zelf zit ik er graag aan het raam, waar in de zomer alles lekker open staat. De pastagerechten zijn er heerlijk en betaalbaar, maar je kunt er ook goed ontbijten. Aanrader dus!

203 Mott Street in de leuke wijk Nolita, cash betalen.

Noodlepudding 

Nog een heerlijke Italiaan (dat is nu eenmaal mijn favoriete keuken!)

Dit was het eerste Italiaanse restaurant waar een zakenrelatie mij mee naartoe nam. Het is gelegen in de Historische wijk Brooklyn Heights, dus het is ideaal te combineren met een bezoek aan Brooklyn. 

Het is een gekke naam, Noodlepudding!  Maar je bevindt je hier in een traditioneel Italiaans restaurant tussen de Italian American Locals. Het restaurant heeft geen naambordje bij de deur en je kunt er niet reserveren. Ze posten elke week hun menu in lettertype Comic Sans op social media. Het eten is hier ontzettend goed! Kwaliteit! Hier moet je dus heen, dat snap je.

38 Henry Street, Brooklyn Heights, cash betalen.

Ichiran Ramen

Toen een vriendin mij hier naar toe nam had ik geen idee waar ik terechtgekomen was. Een heel bijzondere Ramen bar (Ramen is Japanse Noedelsoep) Je staat er waarschijnlijk even buiten in de rij, maar je bent al snel aan de beurt. In de rij mag je alvast je menu keuze maken. Niet heel moeilijk, er zijn maar een paar keuzes aan bouillon en toppings en dan kun je invullen hoe spicy je de soep graag wil hebben. Eenmaal binnen neem je plaats in een klein eenpersoons hokje. Ben je met meer personen, dan zetten ze wat wandjes open zodat je elkaar kunt zien. Je wordt vervolgens door een luikje in jouw hokje bediend! Heel bijzonder en wat mij betreft een belevenis! En het eten is ontzettend lekker!

152 W 49th Street, vlak bij Rockefeller Center.

The Fulton 

Zoek je nog een luxe restaurant met prachtig uitzicht voor een bijzondere avond? Dan zal The Fulton zeker niet tegenvallen. In dit seafood restaurant heb je namelijk een prachtig uitzicht op de Brooklyn Bridge vanaf Pier 17 in Manhattan. Heerlijk eten, heerlijke wijn. Aan de prijs, maar het is het waard!

Naast heerlijke visgerechten staat er ook een goede burger op de kaart. Vraag altijd om een tafel met uitzicht, genieten!

89 South Street, pier 17, Manhattan 

Butchers Daughter

De dochter van de slager eet dus geen vlees, want hier kun je alleen maar vega en vegan gerechten krijgen. Stuk voor stuk zijn ze heerlijk. Dit tentje zit op diverse plekken in de stad dus Google vooral even. Los van avondeten, kun je hier ook heerlijk ontbijten en lunchen. Mijn favoriet hier is de Sandwich met avocado en vegan bacon… krijg er nu alweer zin in!

19 Kenmare Street, Nolita, meerdere adressen in NYC

Tacombi

We sluiten af met een kleurrijk Mexicaans restaurant. Je bestelt er via een lijstje waarop je zelf mag aankruisen waar je zin in hebt. Bestel dus een aantal kleine gerechtjes, een lekker Mexicaanse frisdrank of biertje en geniet! Mijn favoriet is de tostada, maar als hij op de kaart staat, probeer dan zeker de vis burrito!!

30 W 24th street, meerdere adressen in NYC dus google even

Stuur mij een bericht met je wensen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
Dank je. Ik kom snel bij je terug!
Oops! Something went wrong while submitting the form.