Overnachten in New York, 5 leuke wijken

August 15, 2022
Je hebt eindelijk het plan opgepakt om een reis naar New York te boeken. Hartstikke spannend natuurlijk! Leuk, maar misschien ook een beetje eng en er zullen veel vragen bij je opkomen, zoals; waar ga je overnachten? 

Overnachten in New York, 5 leuke wijken. 

Voordat ik in New York kwam wonen, was ik ook toerist en had ik geen idee. Ik wilde het liefst een beetje centraal zitten. Dat voelt veilig, centraal. En dat is ook prima! Maar centraal hoeft niet te betekenen dat je je dag en nacht in een groot toeristisch circus begeeft (we weten allemaal wat ik bedoel toch?). Hoe leuk is het als je ook echt een beetje proeft hoe het is om in New York te verblijven, tussen de locals?  Ik geef jou graag 5 leuke wijken om te overnachten in New York. 

Lijkt het je leuk om een wandeltour met mij te doen door de leukste wijken van New York? Boek jouw tour dan vandaag!

Chelsea en Flatiron District

In deze wijk vond ik mijn eerste hotel, het beviel zo goed dat we het jaar erop weer hier gingen overnachten. Het hotel is inmiddels van eigenaar verandert dus daar kan ik je niets over adviseren, maar de wijk is perfect voor een “beginner”. Chelsea en Flat Iron bevinden zich in Midtown en het ligt dus lekker centraal, maar je begeeft je niet direct in de hectiek, toeters en bellen. Er zijn genoeg metrostations te vinden, maar je kunt ook makkelijk te voet Manhattan verkennen. 

Tribeca

Niet een heel bekende wijk bij toeristen, maar zeer de moeite waard. De architectuur in deze wijk is prachtig, vaak gebruikt als achtergrond voor beroemde New York films. En de wijk is bekend van het beroemde Tribeca Film festival. Voor ontbijt of lunch raad ik Two Hands aan. Vanuit Tribeca kun je ook weer makkelijk de stad verkennen. Je kunt vanaf hier heel fijn langs de Hudson fietsen. Tribeca ligt gunstig tussen Financial District en Soho. 

East Village

Eén van de meest culturele en historische wijken van de stad. Hier begon het leven van veel immigranten in de bekende tenement huizen. Je zult hier dan ook nog veel van die authentieke huizen met brandtrappen vinden. East Village is een genot voor eetliefhebbers, met talloze restaurantjes en cocktailbars. Dichtbij de Williamsburg bridge, dus ideaal om vanaf hier  lopend naar Williamsburg te gaan. Er zijn hier veel barretjes open tot laat dus houdt daar rekening mee. 

Downtown Brooklyn

Downtown Brooklyn is de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip. Je bent binnen 5 minuten in Manhattan, maar je kunt je ook prima vermaken in deze buurt. Wat dacht je van een dagje Dumbo. Of je pakt de fiets en maakt een leuk ritje door de klassieke wijken van Brooklyn. Mijn favoriete wijken rondom downtown Brooklyn zijn: Boerum Hill , Cobble Hill, Brooklyn Heights, Fort Greene, Park Slope.

Williamsburg

Williamsburg is de hipster wijk van New York. Met talloze boetiekjes, koffiebarretjes en ateliers kun je je hier prima vermaken. De wijk was in de jaren 80/90 minder begaanbaar voor toeristen, maar vooral gericht op creatieve artiesten, die hier een atelier hadden in een van de vele industriële panden, die sfeer hangt hier nog steeds. Maar er is meer. Het uitzicht vanaf Williamsburg naar Manhattan is fantastisch en er zijn tegenwoordig prachtige hotels en restaurants aan de waterkant te vinden. Deze wijk trekt met name jong publiek aan en het kan er druk zijn in de weekenden en avonden, houdt daar rekening mee. 

Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven voor jouw reis naar New York! Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan mijn nieuwe interactieve gids!

Stuur mij een bericht met je wensen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
Dank je. Ik kom snel bij je terug!
Oops! Something went wrong while submitting the form.