Klant casus: Fresh Forward neemt haar klant mee op inspiratietour

December 5, 2022
Het Nederlandse bedrijf Fresh Forward nam contact met mij op, met de vraag of ik voor hun klant een inspiratietour wilde organiseren.

De Klant

Fresh Forward is een creatief adviesbureau en richt zich op visie en strategie ontwikkeling voor organisaties, merken en omgevingen. Eén van de stappen van het stappen van een door hen ontwikkeld strategietraject is een inspiratietour. Dit keer werd het New York.

De doelstelling

Fresh Forward zou over een aantal weken in New York zijn samen met 24 medewerkers van een mooie klant. Het idee was om de groep in 2 dagen tijd een inspiratietour door de stad te laten maken.  Dag 1 zou bestaan uit 6 losse routes voor elke route 4 deelnemers. Het leek hun mooi om op elke route 1 spreker te hebben, iemand die zijn verhaal kon doen.

De uitdaging

Met de routes waren ze al een heel eind gekomen, maar het regelen van sprekers was vanuit Nederland toch lastiger dan ze dachten. Ga maar eens na, je werkdag begint om 9 uur, maar New Yorkers starten hun werkdag meestal pas rond 15.00 uur. Voor mij was het veel makkelijker om even een goede email op te stellen, langs te gaan of even te bellen.

De oplossing

Hier kon ik dus mooi bij helpen. Aangezien ik werk vanuit een “local” visie; bekijk New York vanuit de ogen van een local, vroeg ik ze of ik ook even door hun routes mocht spitten en ze van wat advies mocht voorzien en dat was zeer welkom. Daarnaast was het voor mij makkelijker om te schakelen met lokale organisaties omdat ik dus in dezelfde tijdzone zit. 

Het resultaat

6 mooie routes gericht op het doel van het bezoek, namelijk: met andere ogen kijken naar projecten, plekken en concepten. Luisterend naar de wens van Fresh Forward heb ik hier en daar wat mooie lokale initiatieven kunnen toevoegen en per route een interessante spreker kunnen vinden. De meeste sprekers waren nonprofits en het was goed om te zien dat daar juist vraag naar was in dit project. Na afloop heb ik deze organisaties vanuit Fresh Forward een mooie donatie kunnen aanbieden. Win win voor iedereen! 

Op de foto een van de sprekers, Bob Lewis. Bob is oprichter van GrowNYC, de grondlegger van de bekende Green Markets in New York.

Na afloop kwamen de groepen samen om de dag door te nemen in een restaurant. Ik vond een mooie locatie in het historische Seaport waar de groep in een privéruimte alle mogelijkheid had om deze succesvolle eerste dag met elkaar te bespreken. 

Ik dank Renata, Niels en Matt hartelijk voor deze mooie samenwerking. 

Lijkt het je leuk om met jouw bedrijf New York te bezoeken?

Neem contact met me op voor een persoonlijk advies.

Stuur mij een bericht met je wensen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
Dank je. Ik kom snel bij je terug!
Oops! Something went wrong while submitting the form.