De Beste Tips voor Oudejaarsavond in New York

December 15, 2022
Als je een onvergetelijke oudejaarsavond wil, dan moet je in New York zijn.

De stad met iconische gebouwen, hidden gems, glitter en glamour. New York heeft iets voor iedereen. Goed om te weten is dat oudejaarsavond in New York anders gevierd wordt dan in Nederland. Waar we in Nederland nog steeds met zijn allen de straat op gaan om vuurwerk af te steken en champagne te toasten met onze buren, gaat dat hier anders. Ik vertel je er graag alles over en geef je de beste tips voor oudejaarsavond in New York. 

Ben jij met Oud en Nieuw in New York en wil je een rondleiding met een Nederlandse gids?  Check dan hier de wandeltours van New York Local.

Ball Drop

Het meest bekende event in New York is natuurlijk oudejaarsavond vieren op Times Square. Waar je voor clubs en rooftops behoorlijk wat geld moet betalen voor een ticket, is de Ball Drop op Time Square geheel gratis. Maar je dient er wel wat voor over te hebben. Geduld, uithoudingsvermogen en een grote blaas. 

Het evenement trekt veel bezoekers aan van over heel dewereld. Het spektakel begint vaak rond 6 uur ‘s avonds met live optredens van diverse artiesten en om 12.00 uur is de bekende Ball Drop. Vanaf One Times Square, boven op het dak, zakt er een verlichte bal van een vlaggenmast. Dit begint een minuut voor 12 totdat de bal geheel is gezakt om exact 12.00 uur. 

Wil je de Ball Drop meemaken dan moet je er rekening mee houden dat je al rond 15.00 uur op locatie moet zijn. Het gehele gebied rondom Times Square wordt namelijk al vroeg op de dag hermetisch afgesloten. Het is het beste om via 6th Avenue naar één van de ingangen te lopen. 

Wordt dit toch allemaal een beetje te gortig voor je? Lees dan verder voor andere tips!

Rooftops

Er zijn in New York ontelbaar veel rooftops, maar er zijn er slechts een paar met direct uitzicht op de ball drop. Doordat deze locaties zo uniek zijn, zijn de tickets ook prijzig. Maar je wordt dan wel in de watten gelegd met een leuk feestje, eten en drinken.  De prijzen voor een ticket variëren van $500 tot $3000. Zonder uitzicht op de ball drop kun je nog best een leuk feestje vieren op een rooftop. Het uitzicht zal er niet minder om zijn toch? Bekende Rooftops zijn: 230 Fifth, Moxy, PhD Tickets kosten ongeveer $150.

Bekijk de Ball Drop op TV, in je hotel of in de club

De meeste New Yorkers zullen de voorkeur geven om de ball drop op TV te kijken. Voor veel locals geldt dat ze dit lekker thuis doen, met hun familie op de bank. Maar je kunt dus ook met vrienden afspreken in een club of cafe. Wellicht organiseert jouw favoriete restaurant een speciale avond dus check vooral de Socials. Prijzen voor een gezellige avond variëren van $100 tot $500.

Boottocht

Wat dacht je van een geheel verzorgde cruise met hapjes en drankjes? Je vaart onder de beroemde Brooklyn Bridge door, kunt de sfeervolle lichtjes van de stad bewonderen en wie weet zie je nog wat vuurwerk! Prijzen varieren van $150 tot $500. 

Vuurwerk in het park 

Naast de ball drop inclusief vuurwerkshow op Times Square kun je ook op andere locaties naar het vuurwerk kijken. De bekendste locatie is Central Park. Hier kun je vuurwerk bekijken maar ook meedoen aan een 4km hardlooprondje door het park, terwijl het vuurwerk boven je losbarst. Het vuurwerk wordt afgestoken bij de Bow Bridge, midden in het park.  

Vanaf Battery park kun je het nieuwe jaar inluiden met uitzicht op lady Liberty en de vuurwerkshow aldaar.

https://www.nyrr.org/races/nyrrmidnightrun

Lekker tussen de locals

Ben je in Brooklyn dan kun je genieten van het uitzicht en pik je wellicht wat vuurwerk mee vanaf Dumbo of de Brooklyn Heights promenade. Je kunt naar Prospect Park om het vuurwerk te bekijken bij Grand Army Plaza. Hier zul je met name de locals tegenkomen, die er samenkomen met vrienden en familie. Maar iedereen is uiteraard welkom!

Weet jij al waar jij oudejaarsavond in New York gaat vieren? 

Kijk voor inspiratie en tickets op deze websites

https://nycnewyears.com/ https://www.balldrop.com/

Stuur mij een bericht met je wensen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
(Let op mijn reactie kan in je spam mail terecht komen)
Dank je. Ik kom snel bij je terug!
Oops! Something went wrong while submitting the form.